Binnen iedere relatie zijn er de nodige crisismomenten. Leven jullie nog met elkaar … of meer naast elkaar. Kun je niet zonder elkaar … maar eigenlijk ook niet (meer) met elkaar?
We volgen in onze relatie bepaalde vaste patronen. Deze patronen kunnen zich op den duur gaan versterken en kunnen er voor zorgen dat je van elkaar vervreemd raakt. Je raakt elkaar kwijt. Met inzicht in de patronen die jullie volgen en door te kijken naar wat jullie van elkaar nodig hebben (én elkaar kunnen bieden) gaan jullie aan het werk naar een betere relatie.
Hoe langer je hiermee wacht, hoe dieper de patronen inslijten.
De verwachting dat je met je partner vanzelf gelukkig wordt en blijft komt vaak niet overeen met de werkelijkheid.
In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is normaal en hoeft niet te betekenen dat er sprake is van een ongezonde of falende relatie. In een partnerrelatie is communicatie een belangrijke factor en met name de wijze van communiceren.
Hoe zijn jullie gewend interne problemen op te lossen. (en zijn ze dan werkelijk opgelost?). Wordt aan ieders behoefte binnen de relatie voldaan en is ieders behoefte nog dezelfde als aan het begin van de relatie. Dat wat je eerst zo in de ander waardeerde kan omslaan in de grootste irritatie ten opzichte van die ander. Hoe is dit ontstaan. Is jullie persoonlijke groei wel samen op gegaan of is juist hierdoor een “breuk” ontstaan.
Om ervoor te zorgen dat je je beiden nog gelukkig voelt in de relatie vraagt dit om een hernieuwde afstemming van ieders wensen en behoeften.
Hoe langer je wacht, hoe complexer de problemen worden. Schaam je niet om hulp te vragen. Soms zijn kleine handreikingen reeds voldoende om met nieuwe inzichten weer verder te kunnen in je relatie.
Zie het als een APK voor je relatie. Regelmatig onderhoud voorkomt erger. Relatie therapie als middel tot verdieping van je relatie.
Als een kunstwerk dat nooit af is, waaraan voortdurend moet worden gewerkt.
Plan op tijd je APK
