Mediation inzetten voordat je gaat trouwen of samenwonen, is dat nu nodig? Je hebt toch nog geen enkel conflict?
Dit klinkt niet erg romantisch maar is dit misschien juist wel. Het is prettig en uiteraard zinvol om met elkaar te spreken over de wijze waarop je het huwelijk of samenwonen wilt vormgeven. Het is goed om vooraf stil te staan bij wat je wel en niet van elkaar verwacht.
Praten over de verdeling van arbeid en zorg. Ben je een spaarder of een spender? Wil je regelmatig uitgaan met vrienden of is je verwachting dat je alles samen gaat doen? Is er een kinderwens en zo ja, op welke termijn? Als er kinderen komen verandert de relatie. Wie gaat voor de kinderen zorgen, hoe ben je dat van huis uit gewend? Hoe worden de taken verdeeld? Etc.
Premarital mediation als middel om je relatie vanaf het begin een betere basis te geven.
Vanaf 2018 geld de beperkte gemeenschap van goederen.
Via premarital mediation komen de aspecten hiervan ter sprake. Aan de hand hiervan worden de eventuele huwelijkse voorwaarden besproken en vastgelegd in een schriftelijk document , de “considerans” genoemd. Deze considerans kan indien gewenst vastgelegd worden in een notariële akte.
In mijn praktijk zie ik vrijwel dagelijks wat een scheiding met mensen doet. Vanuit deze ervaringen en inzichten begeleid ik (toekomstige) partners om relatieproblemen te voorkomen. In een serie prettige en zinvolle gesprekken nemen we de vele (te verwachten) aspecten van het huwelijk door.
Hoewel ik begrijp dat iedereen die een relatie aangaat ervan overtuigd is dat zij altijd bij elkaar zullen blijven, geven de cijfers aan dat de kans op een scheiding er wel degelijk is.
Een goede en open communicatie is van “levensbelang”.
Hoe gaan jullie om met je eigen verlangens, behoeften, wensen, zorgen en belangen binnen de relatie. Hoe spreek je die goed naar elkaar uit. Voor reeds gehuwden/ samenwonenden is er het “APK-gesprek” waarin we gaan kijken hoe jullie communicatie verloopt.
Schroom niet om te bellen. Mijn zorg zal zijn jullie op een kundige en plezierige manier te begeleiden.
Geef een reactie