Algemene voorwaarden Wiebe van Houten Mediation en Coaching
1 TOEPASSELIJKHEID VOORWAARDEN
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en alle buitencontractuele verbintenissen tussen Wiebe van Houten Mediation en Coaching (opdrachtnemer) en haar opdrachtgevers, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk door partijen anders is over-eengekomen. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten, voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken. Indien één of meerdere van de bepalingen in deze algemene voor-waarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. De algemene voor-waarden zijn in te zien op www.wiebevanhouten.nl.
2 OVEREENKOMST
Opdrachtgever sluit met opdrachtnemer een overeenkomst van opdracht ex artikel 7:400 Burgerlijk Wetboek. Op opdrachtnemer rust een inspanningsverplichting, in dier voege dat opdrachtnemer zich inspant om het gewenste resultaat ten behoeve van opdrachtgever te realiseren. Op opdracht-gever rust de verplichting om opdrachtnemer zo uitvoerig als mogelijk te in-formeren (in woord en in geschrift).
Inzake mediation is opdrachtnemer onderworpen aan de door het MfN vastgestelde gedragsregels voor mediators, evenals het MfM mediation reglement evenals de klachtenregeling MfN. Mediation opdrachten worden verricht uit hoofde van een met opdrachtnemer gesloten (mediation) over-eenkomst.
Derden kunnen geen rechten ontlenen aan de opdracht en de al dan niet in het kader daarvan verrichte werkzaamheden.
Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, doordat gebruiker is uitgegaan van door opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of on-volledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor gebruiker kenbaar behoorde te zijn.
Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de over-eenkomst dienovereenkomstig aanpassen. Opdrachtnemer heeft – indien en voor zover de uitvoering van de overeenkomst van opdracht dit noodzakelijk maakt – het recht om bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden. De overeenkomst van opdracht wordt aangegaan tot het moment dat de werkzaamheden zijn afgerond. Voor partijen bestaat de mogelijkheid om de overeenkomst tussentijds te eindigen, met dien verstande dat dit uitsluitend schriftelijk geschiedt en onder opgaaf van redenen. (tenzij anders overeengekomen) Tussentijdse beëindiging van de overeenkomst maakt geen einde aan de betalingsverplichting van opdrachtgever ten aanzien van de reeds door opdrachtnemer verrichte werkzaamheden.
3 TARIEVEN EN BETALING
Het uurtarief van Wiebe van Houten Mediation en Coaching wordt voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst van opdracht medegedeeld en overeengekomen. De hoogte van het uurtarief is onderhevig aan jaarlijkse indexering hetgeen schriftelijk aan opdrachtgever wordt bevestigd.
Opdrachtgever is gehouden het gefactureerde honorarium en gespecificeerde verschotten aan opdrachtnemer te betalen. Opdrachtnemer is steeds gerechtigd van de opdrachtgever een voorschot op de beloning te verlangen. Verschotten zien o.a. op griffierechten, akten of kosten van in‐ geschakelde derden. De betalingstermijn van de door opdrachtnemer verzonden facturen bedraagt zeven dagen na factuurdatum.
Reclames ten aanzien van facturen dienen schriftelijk binnen zeven dagen na factuurdatum te geschieden. Indien opdrachtgever de betalingstermijn overschrijdt dan is wettelijke rente verschuldigd vanaf de datum van verzuim.
In het geval van niet tijdige betaling door opdrachtgever behoudt opdrachtnemer zich het recht voor om de werkzaamheden ten behoeve van opdrachtgever op te schorten. Opdrachtgever heeft niet het recht van verrekening of opschorting. Bij een tekortkoming van de opdrachtgever vervalt het recht van de opdrachtgever om de overeenkomst te ontbinden en is betaling direct opeisbaar door de opdrachtnemer. Alle redelijke buitengerechtelijke kosten van de opdrachtnemer die verband houden met de invordering van zijn vorderingen komen voor rekening van de klant. Deze kosten zijn vast gesteld op 15% van het in hoofdsom verschuldigde alsmede de wettelijke rente.
Voor opdrachtgevers (particulieren) met een lager inkomen bestaat een subsidie-regeling van de Raad voor Rechtsbijstand voor bepaalde mediationkosten. (www.rvr.org.inkomen- en vermogens-grenzen) In een dergelijk geval is opdrachtgever gehouden de verschuldigde eigen bijdrage en indien van toepassing gespecificeerde verschotten aan opdrachtnemer te betalen. Opdrachtgever blijft zelf verantwoordelijk voor de subsidie-regeling. Bijvoorbeeld indien de subsidie door de Raad van Rechtsbijstand om wat voor reden ook wordt ingetrokken of indien tijdens het proces blijkt dat de zaak gaat leiden tot een hogere opbrengst dan volgens de vermogensgrens (resultaatbeoordeling RvR) veroorloofd is. In dat geval dient de opdrachtgever het uurtarief van de mediator te voldoen ofwel indien de subsidie-regeling achteraf wordt ingetrokken een reeds uitgekeerde toevoeging aan de Raad voor Rechtsbijstand terug te betalen.
4 GEHEIMHOUDING
Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.Indien, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak, gebruiker gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken, en gebruiker zich terzake niet kan beroepen op een wettelijke dan wel door de gevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is gebruiker niet gehouden tot schade-vergoeding of schadeloosstelling en is de wederpartij niet gerechtigd tot ont-binding van de overeenkomst op grond van enige schade, hierdoor ontstaan.
5 AANSPRAKELIJKHEID
Wiebe van Houten Mediation en Coaching heeft een beroeps aansprakelijkheidsverzekering bij IAK afgesloten.
De aansprakelijkheid van Wiebe van Houten Mediation en Coaching (opdrachtnemer) is steeds beperkt tot het bedrag dat in het betreffende geval door de beroepsaansprakelijkheids verzekering wordt uitbetaald.
Vergoeding van de schade vindt enkel plaats indien de door Wiebe van Houten Mediation en Coaching afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan-spraak geeft op vergoeding van schade.
Wiebe van Houten Mediation en Coaching is niet aansprakelijk voor tekort-komingen en/of (beroeps‐)fouten door de in artikel 2 genoemde ingeschakelde derden.
Tijdens de uitvoering van de opdracht kunnen opdrachtnemer en opdrachtgever door middel van elektronische middelen met elkaar communiceren en docu-menten delen. Partijen zijn jegens elkaar niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het gebruik van elektronische middelen, mits beide partijen alles doen dat redelijkerwijs van hen verwacht mag worden ter voorkoming van risico’s op het verspreiden van virussen, het lekken van data en het prijsgeven van wachtwoorden en dergelijke.
6 TOEPASSELIJK RECHT
Op de overeenkomst en alle andere verbintenissen tussen opdrachtnemer en opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing. Indien partijen van mening verschillen omtrent de interpretatie of de uitvoering van een overeenkomst, zullen zij proberen door middel van overleg tot een op-lossing te komen. Wanneer het onmogelijk blijkt in onderling overleg tot een oplossing te komen dan komen partijen overeen het probleem door middel van mediation op te lossen.
7 WIJZIGING ALGEMENE VOORWAARDEN
Wiebe van Houten Mediation en Coaching behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden in de loop van de uitvoering van de overeenkomst te wijzigen. Een wijziging zal aan de opdrachtgever worden medegedeeld waarna de gewijzigde voorwaarden voor de verdere duur van de overeenkomst van toepassing zijn.